Seramik

Seramik

Kutu çemberleme, bir dikdörtgen veya kare kutunun etrafını bir çember ile çevreleme işlemidir. Bu işlem, kutunun kenarlarını takip ederek, herhangi bir yuvarlak nesne veya kablo gibi bir şeyin uygun bir şekilde sığmasını sağlamak için yapılabilir.

Tam otomatik  çemberleme makinesi, seramik ve vitrifiye ürünlerinin  çemberlenmesi için tasarlanmıştır.

Çemberleme makineleri seramik ve vitrifiye endüstrisindeki çevresel ( toz , nem ) ve hız faktörleri dikkate alınarak tasarlanmalıdır. Bu nedenle endüstriyel ekipman seçimine özen gösterilmelidir. Ürünler,  paketleme sürecinde herhangi bir  zarar görmeden güvenilir bir şekilde paketlenmelidir. Çember gergi ayarı ürüne göre  belirlenir.

Kutu çemberleme makinesi ve palet çemberleme makineleri seramik ve vitrifiye endüstrisinde  ürün istiflerini sabitlemek için kullanılır. Palet ölçülerine  bağlı olarak  makineler tüm ürün portföyüne cevap verebilecek şekilde üretilir. Böylece paketlemede ki verim artırılmış olur.

Çemberleme Makinesi Özellikleri

Kapasite

 Kapasite müşteri talebine göre şekillenir. Asansör , bayonet , şerit sürme  hızlarının artırılması çember atılan  palet sayısında ciddi bir artış sağlar.

Kutu çemberleme makinelerinde asansör aşağı-yukarı hareketinden zaman kazanılması bayonetin olmamasıyla yüksek kapasitelerde çember atılır

Ayarlanabilir seçenekler

Operatör paneli aracılığıyla kullanıcılar farklı tipte bağlama fonksiyonlarını yapılandırabilir. Paralel veya çapraz bağlama , çember sayısı gibi seçenekler ekran üzerinden seçilebilir

Döner sistem

Döner konveyör ürünlerin döndürülmesini sağlar. Böylece ürünlere aynı makinede çapraz olarak çember atılır

Teknik Özellikler

Çember Tipi : Pet – PP – Çelik

Çember Kalınlığı (mm) : 0,6 – 1,4

Çember Genişliği (mm) : 9 – 32

Gergi Kuvveti (Newton) : 2.000 – 8.000 (PET-PP)

2.000 – 20.000 (Çelik)

Kutu çemberleme işlemi genellikle şu adımları içerir:

Kutunun boyutlarını belirleyin: Kutunun genişliği, yüksekliği ve derinliği gibi boyutları ölçün.

Kutunun çevresini hesaplayın: Kutunun çevresini hesaplamak için genişlik ve yükseklik değerlerini toplayın, ardından sonuca 2 ile çarpın.

Çemberin çevresini belirleyin: Çemberin kutunun çevresine eşit veya biraz daha büyük olmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda, çemberin çevresini belirlemek için kutunun çevresini kullanın.

Çemberin çapını hesaplayın: Çemberin çevresini kullanarak çapını hesaplayabilirsiniz. Çevreyi π (pi) sayısına bölerken, çapı bulabilirsiniz.

Çemberin yarıçapını hesaplayın: Çemberin yarıçapını çapının yarısı olarak hesaplayın.

Kutunun üst yüzeyine çemberi yerleştirin: Çemberin yarıçapını veya çapını kullanarak, uygun bir şekilde yerleştirilmiş bir çemberi kutunun üst yüzeyine çizin veya işaretleyin.

Bu adımları takip ederek, kutu çemberleme işlemini gerçekleştirebilir ve çemberin kutunun etrafını nasıl çevrelediğini görebilirsiniz. Bu işlem, özellikle elektrik kabloları veya borular gibi çemberin içine yerleştirilmesi gereken nesnelerin olduğu durumlarda kullanışlı olabilir.